Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

JURYLEDEN DUTCH BLUES CHALLENGE 2024
Geplaatst op zondag 21 juli 2024


Dutch Blues Foundation


NAMEN BEKEND JURY FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE IN TIVOLIVREDENBURG
Op zondagmiddag 6 oktober organiseert de Dutch Blues Foundation de jaarlijkse Dutch Blues Challenge. De zes finalisten, vier bands en twee solo/duo-acts, worden in TivoliVredenburg te Utrecht beoordeeld door een onafhankelijke en professionele jury. De finalisten laten in 20 minuten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De jury beoordeelt de acts op bluesinhoud, muzikaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling. De acts met de hoogste score mogen Nederland in 2025 vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge (IBC) in Memphis en de band bij de European Blues Challenge (EBC) in Split, Kroatië.
 
De jury voor de Dutch Blues Challenge 2024 bestaat uit:
 
Robbert Duijf - zanger/gitarist/songwriter - winnaar European Blues Challenge
Robbert Duijf is al vele jaren werkzaam in de blues scene, zowel live als in de studio als recording artist. Robbert speelde als solist al op veel nationale en internationale podia. In de categorie solo/duo won hij in 2018 de Dutch Blues Challenge. Hij deed dit nogmaals over met zijn band in 2023 in de categorie band en ontving dat jaar ook de CD Award voor Best Dutch Blues Album. Samen met zijn band won hij in 2024 de European Blues Challenge in Braga, Portugal, waardoor grote Europese festivals als Blues in Hell,  Santa Maria Blues, Ribs & Blues en Notodden Blues op hun pad zijn gekomen. Robbert kijkt met een open blik naar alle blues genres. 
 
Bertus de Blaauw - boeker Mojo internationale blues-artiesten
Bertus de Blaauw is in 1996 bij Mojo Concerts gestart in de functie van boeker, promotor en festival programmeur. Als festival programmeur, met blues als specialiteit, is Bertus onder andere betrokken bij North Sea Jazz, Pinkpop, Bluesrock Tegelen en het Holland International Blues Festival Grolloo. Bertus boekt onder andere voor de volgende internationale blues artiesten: Joe Bonamassa, Gary Clark Jr, Marcus King Band, Kenny Wayne Shepherd, Christone Kingfish Ingram, The War & Treay, Beth Hart en Walter Trout.
 
Peter Schavemaker - muziekjournalist en radiopresentator o.a. Grolloo Radio 
Peter Schavemaker is journalist, auteur, podcastmaker en radiopresentator bij onder meer Grolloo Radio en Stadsradio Vlaanderen. In samenwerking met Bear Family Records maakt Peter wekelijks een Engelstalig radioprogramma over blues, Americana, '50 R&B, rock 'n' roll en country. Hij presenteerde eerder radioprogramma’s bij V-Radio, Radio 192, Veronica 192 Radio en ICE Radio en schreef over popmuziek in HUMO, Revolver’s Lust for Life en het AD. Als muziekjournalist interviewde Peter veel grootheden, waaronder Graham Nash, Maurice en Robin Gibb, Bill Wyman en Mick Taylor. Zijn podcasts zijn te beluisteren op Spotify. Als auteur leverde Peter aan bijdrage aan de podcastserie 'Popreconstructie’ over muziekboeken en schreef hij in 2018 het boek ‘100 jaar Hilversum Mediastad’.
 
Ian Siegal - singer/songwriter (Eng.) 
Ian Siegal is al jaren een gevestigde singer, songwriter en gitarist binnen de internationale blues scene. Ian wordt door muziekcritici als Classic Rock geprezen om zijn talent. Mojo Magazine omschrijft Siegal als "the cleverest writer and most magnetic blues performer in the UK". Hij treedt over de hele wereld op, inmiddels in meer dan 50 landen. Siegals prijzenkast staat vol met onderscheidingen: twee UK Blues Awards, tien British Blues Awards, vier European Blues Awards en twee voor Mojo Blues Albums Of The Year. Opvallend is dat hij alleen al in de afgelopen tien jaar drie nominaties voor de US Blues Music Awards heeft ontvangen, een opmerkelijke prestatie voor een niet-Amerikaanse artiest.
 
Bert Pijpers - platenlabel en bluesprogrammeur o.a. TivoliVredenburg
Bert Pijpers was bij distributeur Munich Records label manager voor Black Top, Alligator, Stony Plain, Arhoolie en andere blueslabels. Hij zette daarna het Europese kantoor voor Rounder Records op en nam dat in 2008 over om als onafhankelijk bedrijf door te gaan. Zijn platenlabel Continental Record Services vertegenwoordigt (voornamelijk Amerikaanse) Americana- en Bluesartiesten en zorgt o.a. voor distributie, PR en boekingen en tours in Europa. Denk aan eigen labels als Continental Blue Heaven en Must Have Music met artiesten als Kai Strauss, Mike Morgan, La Ratte en Shawn Pittman, maar ook Europese distributie van acts als Robert Jon and the Wreck, Bywater Call en Erja Lyytinen. Zijn contacten en blueskennis zet hij ook in bij het bluesprogramma van TivoliVredenburg.

Publieksstem
Ook dit jaar krijgt het publiek weer een stem. Per blues-act krijgt een aantal mensen uit het publiek de gelegenheid hun stem uit te brengen. Des te meer een reden om op 6 oktober aanwezig te zijn.
 
Finalisten
De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand. In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaver en Merel van de Keer. Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook acht Dutch Blues Awards uitgereikt. De middag wordt afgesloten met een unieke jam-sessie, waarbij zowel jong talent als ervaren muzikanten, samen het podium delen. Tickets voor dit evenement zijn te bestellen op de site van TivoliVredenburg.

Juryleden Dutch zblues Challenge 2024. V.l.n.r.: Bert Pijpers, Peter Schravemaker, Robbert Duijf, Bertus de Blauw en Ian Siegal.
Dutch Blues Foundation



Bekijk het nieuwsoverzicht