Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AWARD JONG BLUES TALENT VOOR LUCA HOLKENBORG
Geplaatst op vrijdag 12 juli 2024

Dutch Blues Foundation

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights. Dit jaar worden acht Awards uitgereikt, waaronder de AWARD JONG BLUES TALENT. 

Om ook de jongeren te stimuleren zich in de blues verder te ontwikkelen is er een aparte Award voor jong bluestalent in het leven geroepen. Het is een aanmoedigingsprijs voor jong bluestalent. Eerder ging de Award naar Dave Warmerdam en Nienke Dingemans. De Award voor Jong Blues Talent gaat dit jaar naar gitarist LUCA HOLKENBORG.

Luca is een 15-jaar jong, gepassioneerd en bijzonder gitaartalent. Ondanks zijn nog zeer jonge leeftijd speelde hij al met tal van grote namen mee, onder andere John Primer, Danny Bryant en Phil Bee. Luca behoort tot de nieuwe generatie die de Blues levend gaat houden. Hij stond al op grote en gevestigde podia als Tegelen, Wespelaar, Culemborg en Heerlen. Een natuurtalent en een doorzetter. Oefenen en trainen is een groot onderdeel binnen zijn dagelijkse routines. De jonge virtuoos beschikt over een indrukwekkende beheersing van zijn gitaar en schakelt moeiteloos tussen ingetogen, uptempo- en volumewisselingen. Zonder problemen kan hij ‘meekomen’ in gitaar-battles met de grote muzikanten. Dit jaar verruilde hij zijn eigen band Luca and Uncle Rudi voor een plek in de band Mojo Hand & Luca. Luca is Blues. Een jong talent om te stimuleren en middels een Award te steunen en te promoten.

De uitreiking van de Award vindt plaats tijdens de Dutch Blues Challenge op 6 oktober in TivoliVredenburg. Ticketverkoop: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/52955809/dutch-blues-challenge-2024-06-10-2024

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht